Smörstekt torskrygg med primörer och vitvinssås
Torskrygg med primörer, jäklar vilken lyxig och smarrig rätt som passar utmärkt till festliga kvällar men varför inte lyxa till de även en vardag?

Receptet kommer här:
Ni behöver: (för fyra personer)
Ni behöver: (för fyra personer)
Ca 600 g torskrygg (150 g per person)
1 dl salt
1 schalottenlök
3 dl fisk/räkfond
4 dl vitt vin
2.5 dl grädde
1 citron
ca 150 g räkor
300 g sockerärtor
10-12 vita sparrisar
200 g smör
salt och vitpeppar
en kruka dill
Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader.
1. Rimma torsken. Lägg den i 1 l vatten som du blandat upp med 1 dl salt. Låt fisken ligga minst 20 minuter.
2. Skala och hacka din lök, stek den sedan i lite smör. Tillsätt nu din fond och låt koka ihop. Sila sedan bort löken och tillsätt vitt vin samt grädde i kastrullen. Koka ihop detta, sänk sedan värmen på spisen och låt sjuda.
3. Skala din sparris, koka under tiden upp saltat vatten och tillsätt citron. När vattnet kokat upp sänker du värmen och låter din sparris sjuda i ca 10 minuter.
4. Ta upp din fisk ur lagen och torka av den. Lägg ner den i en het panna med lite olja, skinnsidan uppåt i ca 1 minut vänd sedan fisken och lägg i en msk smör i pannan. Stek fisken i ca 1 minut sedan stoppar du in den i ugnen ca 10 minuter.
5. Koka dina sockerärtor i lättsaltat vatten. Skala under tiden räkorna.
6. Smaksätt din sås med citron, salt och peppar, smaka av.
7. Montera din rätt, lägg ärtor och sparris i botten, häll på såsen och toppa sedan med fisken.
Voila nu har du en väldigt enkel och elegant rätt som kommer imponera på alla gäster!
Voila nu har du en väldigt enkel och elegant rätt som kommer imponera på alla gäster!