Raggmunk med fläsk
Okey här har vi min favorit, den som går på 30 minuter att göra och är så jäkla god! Släng alla färdiga raggmunkspåsar, detta slår dom med hästlängder.

Du behöver (för 4 personer):
Ca 800 g fast potatis (Ta stora, det är en fördel när du sen ska riva dem)
Ca 800 g fast potatis (Ta stora, det är en fördel när du sen ska riva dem)
Ca 4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 Ägg
2 msk smör (till stekningen)
Salt och peppar
600 g Rimmat fläsk
500 g Lingon
2 dl strösocker
Gör såhär:
1. Skala potatis, lägg åt sidan.
1. Skala potatis, lägg åt sidan.
2. Skiva upp sidfläsket och stek på låg- medelvärme under lång tid, detta gör fläsket knaprigt.
3. Blanda nu ihop din smet, börja med mjölet, häll sedan i mjölken lite i taget och vispa hela tiden för att undvika klumpar, kläck till sist i ägget och rör ihop, smaksätt med salt och peppar.
4. Blanda ihop dina lingon och ställ åt sidan, låt dra tills sockret är upplöst.
5. Riv nu din potatis (på den grova delen av rivjärnet) direkt ner i smeten blanda sedan ihop allt.
6. Stek ca 1 dl raggmunk, platta ut den i stekpannan, använd rikligt med smör och låt raggmunken ligga ca en minut på hög värme (tills den är gyllenbrun).
7. Servera nu raggmunken med det knaperstekta fläsket och lingon. På min bild har jag även ärtor, det är valfritt.
Smaklig spis!