Kolja med potatismos, ärtor och remouladsås.

Här kommer mitt första tips!! En härlig veckorätt som går att förbereda kvällen innan om man vill! 
 
Panerad kolja med potatispure, ärtor och remouladsås: 
 


Du behöver (för 4 personer):
800 g Kolja
Salt efter smak
2 dl mjöl
2 ägg
2 dl ströbröd

Potatismos:
8-10 st potatisar, mjöliga
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk smör
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Remouladsås:
3 dl majonäs (Går utmärkt med färdig men vill ni göra egen finns recept i botten av tipset)
Ca 10 cornichoner
200 g kapris
Citron
Dill efter smak (fryst går bra men gärna färsk)

200 g ärtor

Gör såhär:
1.Skala och koka potatisen i saltat vatten, ställ sedan åt sidan.
2. Dela upp koljan i portionsbitar lägg i en skål med ganska rejält saltat vatten, helst ca 30 minuter.
3. Torka sedan av fisken och panera sedan i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd - lägg åt sidan och låt torka till.
4. Finhacka cornichongerna och kaprisen.
5. Blanda din majonäsen tillsammans med den hackade gurkan och kaprisen, tillsätt hackad dill och citron - salta och peppra efter smak (Tänk på att kaprisen och cornichongerna kan vara salta).
6. Mosa din potatis och blanda i gräddmjölken samt smöret, krydda sedan upp och avsluta med att köra mixer i moset för att få den lenare (Om du inte gillar bitar, det gör jag).
7. Koka upp saltat vatten, lägg i ärtorna och låt sjuda ca 3-4 minuter.
8. Stek sedan fisken på medelvärme i rikligt med smör och rapsolja ungefär 2-3 minuter på varje sida.

Servera allt, gärna tillsammans med en citronskiva och några drag svartpeppar och njut!
 
Allt går utmärkt att förbereda kvällen innan, det ända du bör göra samma dag är att steka fisken, annars går allt att värma på dagen efter! 

Extra tips:
Majonäs:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl rapsolja

Blanda sedan äggulan med senapen, vinägern och tillsätt oljan i en tunn fin stråle (var försiktig), vispa hela tiden och majonäsen är klar när all olja är i.
salt och peppar (var försiktig med saltet om du ska göra remouladsås då du tillsätter mycket sälta).

Kommentarer:

1 ajlimullersandvik.blogg.se:

skriven

Jag äääälskar panerad fisk :) Min make är allergisk, tyvärr, så för mig blir det sällan... :(

Kommentera här: