Rullader på mitt vis
Hallå där!
Nu var det ett tag sen jag sist kom med ett tips, ber om ursäkt för de ska förhoppningsvis inte upprepas!
Ikväll får ni ta del av mina egna rullader. Först och främst, jag vet, detta är inte det vackraste jag gjort, men ack så smaksäkert! Jag har själv komponerat ihop rätten efter saker som jag tycker är jäkligt goda tillsammans.
Biffrullader som serveras med potatisstomp, pepparrot och en äggula. Gott, enkelt och såväl vardagligt som festligt!
Nu var det ett tag sen jag sist kom med ett tips, ber om ursäkt för de ska förhoppningsvis inte upprepas!
Ikväll får ni ta del av mina egna rullader. Först och främst, jag vet, detta är inte det vackraste jag gjort, men ack så smaksäkert! Jag har själv komponerat ihop rätten efter saker som jag tycker är jäkligt goda tillsammans.
Biffrullader som serveras med potatisstomp, pepparrot och en äggula. Gott, enkelt och såväl vardagligt som festligt!

Du behöver (för 4 personer):
800 g lövbiff
800 g lövbiff
1 gul lök
5 st champinjoner
3 klyftor vitlök
600 g potatis
1 dl creme fraiche
100 g smör
En bit pepparrot (efter smak)
4 ägg
salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
1. Koka potatisen mjuk.
2. Hacka lök, vitlök och svamp fint och smält i smör på medelvärme, ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
1. Koka potatisen mjuk.
2. Hacka lök, vitlök och svamp fint och smält i smör på medelvärme, ställ åt sidan.
3. Placera ut svampblandningen i dina lövbiffar och rulla ihop till rullader, vill du att dom håller ihop bättre kan du sätta en tandpetare rakt igenom.
4. Stompa din potatis tillsammans med creme fraiche, smaksatt med salt och peppar.
5. Stek dina rullader på hög värme i rikligt med smör, ställ sedan in i ugnen när dem fått färg på 120 grader ca 7 minuter. Riv samtidigt pepparoten på den fina delen av rivjärnet.
6. Montera ihop rätten på tallriken och separera fram en äggula som du lägger på toppen.
Vill du ha något grönt till rekommenderar jag exempelvis sockerärtor. Med fördel kan ni även slå i lite kalvfond i pannan efter ni stekt rulladerna och ta tillvara på den härliga skyn som uppstår.
Vill du ha något grönt till rekommenderar jag exempelvis sockerärtor. Med fördel kan ni även slå i lite kalvfond i pannan efter ni stekt rulladerna och ta tillvara på den härliga skyn som uppstår.
Hoppas det ska smaka!