Moules marinières
En underbar rätt som ofta lagas hemma hos oss! Den är faktiskt väldigt enkel och festlig så den rekommenderas skarpt för såväl helg som vardag!! Sen är den ju grym å äta i soffan framför mästerkocken också;)

Du behöver (för 4 pers):
1 kg blåmusslor
2 st schalottenlökar
4 klyftor vitlök
3 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl grädde
Salt och peppar
Olja till stekning
1 baguette
100 g smör
1 kruka persilja
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 g. Tvätta dina musslor noga under rinnande vatten. Knacka dem även mot diskbänken och se till så att dom sluter sig, sluter dom sig inte eller är trasiga så slänger du dom.
2. Skiva din schalottenlök och hacka din vitlök, fräs allt sedan i lite olja i en kastrull.
3. Tillsätt fiskfonden, vinet och grädden låt koka ihop ca 5 minuter och sedan sjuda 5 minuter till.
4. Dela din baguette och blanda ihop smöret med hackad vitlök och persilja. Bre sedan på ditt smör på baguetterna och lägg in i ugnen, låt gratineras tills dem blivit gyllenbruna.
5. Smaka av soppan med salt och peppar, när du är nöjd lägger du i musslorna och stänger locket. Låt nu koka ca 2-3 minuter och servera sedan tillsammans med brödet och strö på lite persilja!
Lycka till och smaklig måltid!
Glöm inte titta in på min instagram @schonhoffsmat och tagga mig gärna om ni ger er på någon av mina rätter!
Glöm inte titta in på min instagram @schonhoffsmat och tagga mig gärna om ni ger er på någon av mina rätter!
skriven
Gott!