Biff med karamelliserad lök och potatispure
En enkel och god söndagsrätt som går fort att göra! Välj vilken köttbit du vill däremot rekommenderar jag Biff med kappa.
Du behöver (för 4 personer):
4 biffar (Ca 200 g styck)
4 biffar (Ca 200 g styck)
2 gula lökar
8 medelstora potatisar
1 dl creme fraiche
0.5 dl mjölk
1 nypa socker
salt och peppar
200 g smör
1 msk oxfond
Gör såhär:
1. Koka din potatis mjuk.
1. Koka din potatis mjuk.
2. Skiva din lök i önskad storlek och bryn i 50 g smör i en panna. Strö över en nypa socker.
3. Blanda upp din potatis med creme fraiche, mjölk och smör. Krydda upp med salt och peppar.
4. Stek din biff ca 2 minuter på varje sida, låt vila en stund.
5. Gör nu skyn i samma panna som du stekte köttet. Häll i oxfonden och ca 2 dl vatten låt koka ihop. Häll i saften som kommer ur köttet när de vilar i skyn och servera sedan din rätt!
Smaklig måltid!:)
5. Gör nu skyn i samma panna som du stekte köttet. Häll i oxfonden och ca 2 dl vatten låt koka ihop. Häll i saften som kommer ur köttet när de vilar i skyn och servera sedan din rätt!
Smaklig måltid!:)