0 Läs mer >>
Torskrygg med primörer, jäklar vilken lyxig och smarrig rätt som passar utmärkt till festliga kvällar men varför inte lyxa till de även en vardag?
 
 
Receptet kommer här: 

Ni behöver: (för fyra personer) 
Ca 600 g torskrygg (150 g per person)
1 dl salt 
1 schalottenlök 
3 dl fisk/räkfond 
4 dl vitt vin
2.5 dl grädde 
1 citron 
ca 150 g räkor 
300 g sockerärtor 
10-12 vita sparrisar 
200 g smör 
salt och vitpeppar 
en kruka dill 
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 125 grader. 
1. Rimma torsken. Lägg den i 1 l vatten som du blandat upp med 1 dl salt. Låt fisken ligga minst 20 minuter. 
2. Skala och hacka din lök, stek den sedan i lite smör. Tillsätt nu din fond och låt koka ihop. Sila sedan bort löken och tillsätt vitt vin samt grädde i kastrullen. Koka ihop detta, sänk sedan värmen på spisen och låt sjuda. 
3. Skala din sparris, koka under tiden upp saltat vatten och tillsätt citron. När vattnet kokat upp sänker du värmen och låter din sparris sjuda i ca 10 minuter. 
4. Ta upp din fisk ur lagen och torka av den. Lägg ner den i en het panna med lite olja, skinnsidan uppåt i ca 1 minut vänd sedan fisken och lägg i en msk smör i pannan. Stek fisken i ca 1 minut sedan stoppar du in den i ugnen ca 10 minuter. 
5. Koka dina sockerärtor i lättsaltat vatten. Skala under tiden räkorna. 
6. Smaksätt din sås med citron, salt och peppar, smaka av. 
7. Montera din rätt, lägg ärtor och sparris i botten, häll på såsen och toppa sedan med fisken. 

Voila nu har du en väldigt enkel och elegant rätt som kommer imponera på alla gäster! 
 

Smörstekt torskrygg m...

0 Läs mer >>
Här har ni min härliga och faktiskt väldigt enkla pasta med chevre. Jag har valt att blanda upp den med karamelliserad brysselkål och rosmarin. 

 
Du behöver:
Pasta (Valfri sort) 
100 g chevre
250 g brysselkål
0.5 dl socker
1 kruka rosmarin
1 citron
1 msk smör 
salt och peppar
Gör såhär:
1. Dela din brysselkål och stek i smör på medelvärme. Tillsätt sockret och sänk värmen på spisen, låt detta smälta ihop ordentligt. Tillsätt ett par blad rosmarin. 
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
3. När pastan är färdigkokt häller du bort vattnet och bryter ner din chevre i pastan. Blanda sedan runt allt tills osten smält. Tillsätt din bryssekål och blanda upp. Toppa din pasta med färskpressad citron (efter smak), ett par blad rosmarin och svartpeppar. 

Smaklig spis!:) 

Chevre Pasta